Vores cirkulære betonklodser, anvendes til mange forskellige formål. Betonklodser er kendte for deres styrke, stabilitet og holdbarhed. Derfor er de velegnede til brug ved eksempelvis siloopbygning, skillevægge på materialepladser, støttevægge ved jordvolde eller til vejafspærringer.

Hvad laver vi?

Vi støber betonklodser og -elementer med tilslag (sand og sten) af 100% genindvundne byggematerialer, såsom:

  • Knust beton – Det er især relevant, at støbe med knust, genanvendt beton, når der er uvished om den endelige affaldshåndtering. 
  • Gasbeton
  • Sanitet
  • Mursten, tegl og teglsten
  • Ballast (blandet bygge- og anlægsaffald)
  • Genbrugt/oprenset sand og grus
  • Eternit (asbestfrit, efter år 1988)
 
 

Vores sortiment består af: 

  • Siloklodser
  • Afspærringssystemer
  • Specialdesignede elementer til dine behov

5 fordele ved vores beton:

Gamle toiletter, håndvaske, taget der bliver udskiftet eller et hus der skal rives ned – mulighederne er mange. Vi modtager dine gamle byggematerialer og giver dem nyt liv, ved at oparbejde fraktioner og bruge dem som tilslag i vores betonproduktion. 

Vores klodser er herved produceret med 100% genindvundne materialer fra Urban Mining-processer.

Uanset om du vælger afspærringsklodser eller siloklodser, så er de nemme at løfte med løftegrej. De fås med løfteøjer eller trucklommer.

Eller står du og skal bruge noget andet, så kan vi også specialdesigne elementer til dig.

Betonklodserne tåler alt, hvad det danske vejr har at byde på – regn, vind, sol og sne.

Beton har teknisk set ikke et smeltepunkt. Når det når 1000°F / 537,8°C, fordamper vandet og forvandler betonen til sand og smeltet sten.

Vores betonklodser står stabilt både enkeltvis og stablet. De er særdeles stærke og holdbare – dette kan vi stå inden for, da vi jævnligt tager styrketests. Vores systemklodser, opnår en styrke på min. 25 MPa.

Beton bliver kun stærkere med tiden. Efter ca. 4 uger, når den 90% af sin endelige styrke. Det forstsætter dog med at blive stærkere i årtier fremover på grund af dets omdannelse af calciumhydroxid til calciumcarbonat og dets absorption af kuldioxid over tid.

Alle elementer fra RECYCON™ Element har en indstøbt chip, som gør det muligt, med en almindelig smartphone, at scanne det enkelte element, hvor man kan se hvilket tilslag elementet er lavet af.

Når en betonklods har endt levetid, tilbyder vi desuden at tage den tilbage. Vi knuser den på ny, og laver nye klodser af denne.

Affaldshåndtering 

Vores vision er, at være medvirkende til et byggeri uden affald. 

Derfor er det også vigtigt, at affaldshåndtering af vores elementer foregår korrekt efter endt levetid. 

Vi tager vores elementer retur, knuser dem og genanvender dem på ny i vores elementproduktion.

I testforsøg har vi genanvendt de samme materialer op til fire gange – dog stadig med ny-produceret cement. Med vores løsning, er man med til at holde flest mulige ressourcer i cirkulation.

Vi har fuld sporbarhed med vores elementer, og kan hermed sikre korrekt affaldshåndtering efter endt levetid.