Vi holder ferielukket fra d. 21. december 2024, og er tilbage igen mandag d. 6. januar 2025 – til et nyt og spændende år.
Lad os nu være ærlige!

“Grøn omstilling, cirkulær økonomi, CO² reduktion og bæredygtige valg – de koster, og det er den regning vi har fået for bare, at udnytte og bruge vores planets ressourcer, uden at skele til om det har været fornuftigt eller ansvarsfuldt. 

Men samtidig så skylder vi også både planeten og hinanden at være ærlige i vores dialoger og retorikker – og sige det vi gør, i stedet for at sige det der lyder bedst og så holde fast i det vi plejer.”

Disse sætninger er fra en artikel, som Annica, vores adm. direktør, har skrevet. Den forklarer, hvordan vi mennesker er rigtig gode til at sige de rigtige ting, men når alt kommer til alt, er dette blot ord og ikke en reel handling.

Du kan læse hele Annicas artikel på LinkedIn lige her.

DS/EN 206 Certificering

Vi er, hos RECYCON™ Element, begejstrede for at meddele, at vi har opnået en banebrydende bedrift inden for cirkulær betonproduktion – vi er nu DS 206-certificerede (DS/EN 206:2013+A2:2021 & DS/EN 206 DK NA:2023). Vi producerer dermed beton med 100% genanvendeligt, dokumenteret konstruktionsbeton som tilslag.

Denne certificering, repræsenterer en vigtig milepæl i vores engagement i miljø, cirkularitet og innovation.

Vores revolutionerende betonprodukt, skabt med fuldstændigt genanvendt konstruktionsbeton, demonstrerer vores vilje til at ændre byggebranchen til det bedre. 

Ved at transformere genanvendelige ressourcer til højværdige byggematerialer, fremmer vi ikke kun en mere cirkulær fremtid, men udfordrer også de konventionelle standarder inden for byggeindustrien.

Med DS 206-certificeringen bekræfter vi overfor vores kunder og samarbejdspartnere, vores dedikation til kvalitet og pålidelighed. Denne certificering er et vidnesbyrd om vores strenge kvalitetskrav og vores forpligtelse til at levere produkter, der er miljøvenlige uden at gå på kompromis med styrke og holdbarhed.

Vi er drevet af et mål om, at revolutionere byggebranchen gennem cirkularitet. Vores innovative tilgang til brug af 100% genanvendeligt tilslag åbner nye døre for cirkulære byggeprojekter og understreger vores lederskab i industrien.

Download vores certifikat 

INERT WASTE-projektet

Vi har deltaget i INERT WASTE-projektets første internationale læringsrejse i Navarra-regionen. Et initiativ for cirkulær håndtering af inert affald.

Vores præsentation, “Byggeri uden affald: Beton med 100% genbrugte aggregater,” satte fokus på genbrug og genanvendelse i byggebranchen.

Vi belyste vigtigheden af, at genbruge byggematerialer og fremhævede et dansk projekt, hvor boliger bygget af genbrugte materialer, har vist samme holdbarhed, som traditionelt byggeri. Dette understreger potentialet i et cirkulært byggeri og dets positive indvirkning på miljøet.

INERT WASTE-projektet er et skridt mod en fremtid, hvor byggeri og miljø går hånd i hånd – og vi er stolte over, at bidrage til denne vision.

ISO 14001 Certificeret

Vi er utrolig stolte over at kunne annoncere, at RECYCON™ Element A/S har opnået ISO 14001-certificeringen, en international anerkendt standard for miljøledelsessystemer. Dette er et betydningsfuldt skridt i vores løbende forpligtelse til miljømæssig ansvarlighed, i alle aspekter af vores virksomhed.

ISO 14001 er en international standard, der fastsætter kravene til et miljøledelsessystem. Det giver virksomheder et framework til at identificere, monitorere og forvalte deres miljømæssige påvirkninger, samtidig med at de forpligter sig til konstant forbedring.

Vi ser frem til at fortsætte vores arbejde med at forbedre vores miljøledelsessystem, og levere cirkulære løsninger til vores kunder.

ISO 14001-certificeringen er et væsentligt skridt i den rigtige retning, men det er også en del af en fortsat proces.

Vi vil gerne takke alle vores ansatte, kunder og partnere for deres fortsatte støtte og for at være en del af denne vigtige milepæl i vores forpligtelse til miljøansvar.

Se vores certifikat her.

Sjællandske Nyheder

Som den første kommune i landet, har Næstved Park & Vej indgået aftale om 100% genanvendelse af udtjente bygge- og anlægsmaterialer. Og det har de med os.

Indtil nu, er alt deres affald typisk sendt til deponi eller til delvis nyttiggørelse som vejpåfyld, men nu skal udtjente brønddæksler, fortovsfliser, gamle WC’er, håndvaske og meget andet, genanvendes i produktionen af nye betonsystemelementer, der skal anvendes som afspærringsklodser på Park & Vejs materialepladser. 

Således indgår materialerne i et nyt, lokalt materialekredsløb. 

Kim Palm fra Sjællandske Nyheder, har været på besøg på fabrikken sammen med repræsentanter fra Næstved Vej & Park, og det er der kommet denne fine artikel ud af:

100 procent genbrug: Her bliver dit byggeaffald til ny beton” – Sjællandske Nyheder (sn.dk)

Høringssvar til Region Midtjylland

Region Midtjylland har efter blot to år valgt at revidere deres råstofplan fra 2021, som ellers skulle gælde i 12 år. Grundet den stigende efterspørgsel på råstoffer til bl.a. anlæg af energiøer og store infrastrukturprojekter, har man vurderet, at der er behov for flere råstoffer end først antaget. Vi har indgivet høringssvar til den offentlige høring.

Vores høringssvar, handler ikke om vores behov for råstoffer, eller hvor vi mener, det kunne være rentabelt at starte ny råstofgrav op. Tværtimod lægger vi med vores høringssvar, op til at regionerne i stigende grad bør tage højde for, at muliggøre brugen af de ressourcer, der allerede er i omløb.

På verdensplan står byggeriet for en tredjedel af alle nyudvundne ressourcer, men også for en tredjedel af alt affaldet. 

Affald, som bliver genereret i byerne, for eksempel i forbindelse med nedrivninger, og som i stor grad bliver transporteret ud af byerne. Efterfølgende, fragtes langt de fleste nye ressourcer fra råstofgravene på landet og ind til storbyerne, hvor mest byggeri og anlægsarbejde foregår. Ved i højere grad, at udbrede Den moderne grusgrav – Urban Mining til bygge- og anlægsbranchen, kan man genanvende bygge- og anlægsaffald fra byerne lokalt – måske endda på samme matrikel – i nye byggeri- og anlægsprojekter. Og derved minimere presset på nuværende råstoflagre, samt begrænse transport af råstoffer – og CO2-udledningerne herfra.

Femern Report

I forbindelse med vores arbejde for, at genanvende flest mulige ressourcer i bygge- og anlægsbranchen, har Femern Report skrevet en artikel om vores betonproduktion. 

Artiklen ligger bag en betalingsmur, men handler om de store udfordringer med råstofmangel, som kommer til at påvirke bygge- og anlægsbranchen.

Artiklen beskriver, hvordan vi med vores produktion gør op med begrebet byggeaffald, og i stedet anvender brugte byggematerialer som nye råstoffer. 

I den forbindelse ser vi et stort potentiale i et samarbejde med Femernprojektet, hvor vi kan modtage f.eks. returbeton og andre overskudsmaterialer til genanvendelse i vores produktion, men også levere de endelige elementer til f.eks. afskærmning ifm. byggeriet.

Du kan læse her:

Genbrugsbeton er vejen ud af råstofmangel – femernreport.com  (Kræver betaling at læse)

TV2 Øst udsendelse

Vi havde fornøjelsen af, i december 2022, at have besøg af Mads Gudiksen og Mika Hänninen fra TV2 Øst, som lavede denne udsendelse om vores arbejde med at genanvende byggeaffald i produktionen af nye betonelementer. 

Udsendelsen blev først sendt d. 19. januar 2023, og er efterfølgende blevet genudsendt flere gange. Det er vi meget glade for.

Du kan se udsendelsen her:

Beton af byggeaffald – Grøn Omstilling | TV2 ØST (tv2east.dk)

Ressource City artikel

Vi har haft besøg af Ressource City, som har skrevet nogle fine ord om os efter vores deltagelse i EU-projektet, Green Change Zealand. Igennem dette projekt, har vi fået støtte til at investere i 60 støbeforme til vores betonelementproduktion, hvor vi genanvender forskellige affaldsmaterialer som tilslag.

RECYCON™ Element gør affaldsudfordringer til stærk beton (ressourcecity.dk)